Sancțiuni contravenționale aplicate de polițiștii Biroului Combaterea Delictelor Silvice

În cursul zilei de ieri, polițiștii Biroului Combaterea Delictelor Silvice din cadrul I.P.J. Hunedoara au efectuat un control pe raza comunei Sălașu de Sus. Acţiunea poliţiştilor a urmărit verificarea legalităţii activităţilor de exploatare, comercializare și transport al materialului lemnos.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că angajații unei societăți comerciale au tăiat fără drept mai mulți arbori din partide legal contractate, aflate în proprietatea privată a unei asociații composesorale.

În cadrul acţiunii, care a beneficiat de sprijinul Gărzii Forestiere Timișoara, polițiștii au aplicat 4 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 20.000 de lei şi au dispus confiscarea a 5,809 mc de material lemnos,  în valoare de peste 3.350 lei.

Spre exemplu, în cazul unui bărbat în vârstă de 38 de ani, care  a tăiat, fără respectarea condiţiilor legale, 10 arbori din speciile fag, mesteacăn și molid, poliţiştii au aplicat o amendă în valoare de 8.000 de lei, în timp ce un alt bărbat, de 40 de ani, a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 4.000 de lei, întrucât a tăiat fără drept 8 arbori din specia fag.

 

IPJ HUNEDOARA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *