Sancțiuni de peste 200 de mii de lei au aplicat comisarii Gărzii de Mediu

În primele trei luni ale acestui an, comisarii Gărzii de Mediu Hunedoara au aplicat sancțiuni de peste 200 de mii de lei. În perioada 01.01.2021 – 31.03.2021, comisarii din cadrul Comisariatului Judeţean Hunedoara al Gărzii Naţionale de Mediu au efectuat un număr total de 164 inspecţii, atât inspecţii planificate cât şi inspecţii neplanificate.

Inspecţiile planificate au fost realizate conform Planului anual de activitate al Comisariatului Judeţean Hunedoara al Gărzii Naţionale de Mediu, la operatorii economici care desfăşoară activităţi cu impact asupra mediului şi se supun procedurii de reglementare.

”Principalele neconformităţi constatate în urma controalelor efectuate în perioada menţionată au fost:  nerespectarea prevederilor autorizaţiei/autorizatiei integrate de mediu/acordului de mediu;  lipsa solicitării/obţinerii actelor de reglementare din punct de vedere al protecţiei mediului;  gestionarea necorespunzatoare a deșeurilor deținute sau generate în urma desfășurării activității.

În urma acestor controale, au fost aplicate 14 sancţiuni contravenţionale principale, respectiv 6 avertismente și 8 amenzi, în valoare totală de 223.600 lei”, arată Garda de Mediu Hunedoara.

A fost aplicată o sancțiune contravențională complementară privind sistarea activității unui operator economic și au fost transmise către APM Hunedoara două notificări prealabile privind suspendarea autorizației/autorizației integrate de mediu pentru nerespectarea condițiilor de funcționare menționate în actul de reglementare.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.