Sancțiuni în domeniul sanitar veterinar

Inspectorii din cadrul Direcției Sanitar-Veterinare Hunedoara au aplicat amenzi în domeniul sănătății și identificării animalelor, nutriției animalelor și produselor medicinale veterinare au fost efectuate controale în fermele comerciale, exploatațiile comerciale de tip A, exploatațiile non-profesionale, depozite farmaceutice, farmacii și cabinet veterinare. Au fost efectuate mai multe controale, iar în urma acestora au fost constatate și o serie de neconformități.

„În total au fost verificate un număr de 305 obiective, fiind constatate următoarele deficiențe: animale neidentificate corespunzător, păstrarea necorespunzătoare a registrului de exploatație, vânzarea/cumpărarea de animale fără documente prevăzute de legislația în vigoare, întreținerea necorespunzătoare a adăposturilor de animale. În urma neconformităților constatate au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale în cuantum de 9000 de lei”, arată DSVSA Hunedoara.

Controalele au vizat verificarea respectării condițiilor de funcționale, biosecuritate, bunăstare și protecție, identificare și înregistrare a animalelor, precum și a condițiilor de comercializare a produselor medicinale veterinare și a altor produse de uz veterinar.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.