Sarmizegetusa Regia trece la programul de toamnă

Situl arheologic Sarmizegetusa Regia trece la programul de toamnă. Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, din Munţii Orăştiei, își așteaptă turiștii după un nou program de vizitare, adaptat sezonului de toamnă, astfel că monumentul UNESCO poate fi văzut, zilnic, între orele 9:00 şi 18:00.

”Toamna s-a instalat deja în capitala dacilor. Așa cum ne-am obișnuit, în fiecare an, odată cu data de 1 octombrie și până la 30 noiembrie, programul de vizitare al sitului arheologic se schimbă. Sarmizegetusa Regia va fi deschisă, pentru toți cei care doresc să se bucure de o împletire minunată între natură și istorie, în fiecare zi, începând cu ora 09.00 și își va închide porțile la ora 18.00, ultima intrare a vizitatorilor în sit, fiind la ora 17.30.  Vă așteptăm în fiecare zi, de luni până duminică, să treceți pragul capitalei dacilor și să vă bucurați de frumusețea toamnei în Sarmizegetusa Regia”, arată Direcția Generală de Administrare Monumente și Promovare Turistică Hunedoara.

Cetatea se află în administrarea CJ Hunedoara, care a devenit, din anul 2017, principalul finanţator al cercetărilor arheologice derulate în situl UNESCO din Munţii Orăştiei.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.