SCM Deva, la Liga Europei de judo feminin senioare

În perioada 7-9 decembrie 2018 Sala Polivalentă din București va fi gazda celei mai puternice întreceri intercluburi din Europa la judo. 16 echipe își vor disputa supremația în Liga Campionilor, în timp ce 19 formații se vor afla pe tatami pentru câștigarea Ligii Europei.

La concursul organizat de către Federația Română de Judo participă patru echipe din România, două în Liga Campionilor și tot atâtea în Liga Europei. Aceste echipe sunt CSM București (masculin) și U CSM Dinamo Cluj-Napoca (feminin) în Liga Campionilor, respectiv CSM CSU Pitești (masculin) și SCM Deva (feminin) în Liga Europei. SCM Deva și-a câștigat dreptul de a participa în cadrul Ligii Europei, în urma câștigării titlului în cadrul Campionatului Național pe Echipe la senioare. Conform regulamentului Uniunii Europene de Judo, SCM Deva a încercat, și a reușit, să se întărească pentru această puternică competiție, împrumutând pentru Liga Europei trei judoka din Japonia, având dreptul să intre pe tatami doar două sportive de altă naționalitate într-un meci cu o altă echipă. La București va fi, fără niciun fel de exagerare, un festival de vedete ale judo-ului mondial, deoarece echipele din Europa participante la cele două competiții s-au întărit cu judoka de pe toate continentele.

Astfel,  vor fi pe tatami numeroși judoka medaliați la competiții continentale și mondiale, dar și la Jocurile Olimpice, atât la masculine, cât și la feminine. La Liga Europei pentru SCM Deva vor lupta Alexandra Pașca (52 kg), Ana Melnic (52 kg), Kitaoka Yutaka (57 kg), Paraschiva Șincari (57kg), Ono Shoko (63 kg), Bianca Marton (63 kg), Araki Honoka (70 kg), Daria Biriș (70 kg) și Cristina Sîrbuleț )+70 kg). Echipa va fi coordonată de la marginea saltelei de către prof. Mugurel Ciușcă, antrenorul principal al Centrului Național Feminin ce activează în cadrul SCM Deva.

 

Amarildo SZKELEY

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.