Școala Postliceală Sanitară „Vasile Goldiș” din Deva | Oferta educațională an școlar 2020-2021

Școala Postliceală Sanitară „Vasile Goldiș” din Deva îi îndeamnă pe toți cei care doresc să urmeze o carieră de succes în domeniul medical, să acceseze cu încredere cursurile școlii private din oraș, în vederea unei pregătiri de excepție, cu medici și profesori bine văzuți la nivelul întregului județ.

Programul de consiliere și orientare profesională din cadrul școlii postliceale „Vasile Goldiș” urmărește în mod special informarea elevilor asupra problemelor specifice dezvoltării carierei profesionale, specificul meseriei de asistent medical și solicitărilor acesteia, diagnoza aptitudinilor și capacităților elevilor pentru această meserie dar și orientarea și consilierea în meserie, conform aptitudinilor și intereselor elevilor.

Cursurile se desfășoară 5 luni pe an, în clădirea Liceului cu Program Sportiv din Deva, iar în alte 5 luni se organizează stagiul practic în mai multe unități specializate din județ, școala fiind singura care oferă începând din anul 2 de studiu, oportunități de formare prin stagii de pregătire practică în Portugalia.

Este bine de știut și faptul că, la finalul celor trei ani de studii, viitorii asistenți vor primi o diplomă recunoscută atât în țară cât și în străinătate, astfel că au șansa practicării meseriei fie de asistent medical generalist, fie de asistent de farmacie, în România dar și în celelalte țări membre ale Uniunii Europene.

Și totuși, dacă te întrebi de ce să alegi profesia de asistent medical, îți venim în ajutor cu câteva informații cheie, care să îți ofere răspunsurile potrivite la toate întrebările tale. Asistentul medical reprezintă grupul cel mai mare de profesioniști în sănătate, fiind considerat chiar ”coloana vertebrală” a sistemului de îngrijire a societății, fiind una dintre cele mai plăcute meserii din domeniul medical.  Misiunea asistentului medical în societate este aceea de a ajuta indivizii, familiile și grupurile să își determine și să își realizeze potențialul fizic, mental și social și să facă toate acestea în contextul plin de provocări al mediului de viață și de muncă.

În viața de zi cu zi, suntem tentați să asociem un statut profesional puternic, precum și veniturile financiare peste medie, cu profesiile care țin de zona intelectuală. Totuși, în realitate, în orice domeniu de activitate, există persoane care fac performanță, precum și persoane care au rezultate mediocre sau slabe. Iar pentru a face performanță este necesar să ni se potrivească activitatea profesională pe care o desfășurăm, indiferent de domeniul ales. Tocmai din acest motiv, o alternativă tot mai căutată de tineri este pregătirea pentru profesia de asistent medical în cadrul unei școli postliceale sanitare.

De aceea, Școala Sanitară Postliceală ”Vasile Goldiș” vine în ajutorul tău!

Aici, vei avea parte de toată pregătirea teoretică și practică pentru a dobândi în cei trei ani de studiu, absolut toate informațiile necesare pentru a stăpâni profesia de asistent medical sau profesia de asistent de farmacie.  În cadrul școlii din Deva, specializările sunt acreditate de Ministerul Educației, se pot înscrie absolvenți de liceu cu sau fără diploma de Bacalaureat, beneficiind de experiența profesională la cele mai înalte standarde a cadrelor didactice, de consiliere în carieră dar și de posibilitatea pentru elevii ce cunosc limba engleză sau germană, să efectueze practica din anul 2 în țări europene iar după absolvirea școlii să lucreze în U.E.

În anul școlar 2020 – 2021, școala dispune de 50 LOCURI, dintre care 25 pentru specializarea de asistent medical generalist și 25 pentru specializarea de asistent de farmacie.

Actele necesare înscrierii la una dintre cele două specializări ale școlii sunt:

  • Cerere tip care se primește la înscriere
  • Copie legalizată a certificatului de naștere
  • Copie a cărții de identitate
  • Copie a certificatului de căsătorie (dacă este cazul)
  • Copie legalizată a diplomei de Bacalaureat SAU a certificatului de absolvire a 12 clase
  • Adeverință medicală
  • Patru poze ¾
  • Chitanță privind plata taxei totale sau parțiale de școlarizare (2200 de lei, sumă ce poate fi achitată în 5 rate, cu plata sumei de 800 de lei la înscriere)
  • Dosar plic.

Înscrierile de fac în perioada 15 – 31 august 2020, în clădirea Liceului cu Program Sportiv din Deva

Mai multe informații cu privire la admiterea din acest an sunt disponibile la numărul de telefon: 0770 596 401.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *