Școala primară din comuna Brănișca va fi reabilitată

Școala primară din comuna hunedoreană Brănișca va fi reabilitată cu peste 1,8 milioane de lei. Sunt alocate fonduri bugetare pentru modernizarea unității de învățământ care are o vechime de 87 de ani. Autoritățile locale au demarat licitația pentru execuție lucrări de construcții în cadrul proiectului ,,Reabilitare, extindere și dotare școală primară din loc. Brănișca, comuna Brănișca, județul Hunedoara”.

“Clădirea școlii primare a fost construită în anul 1932, iar până în prezent nu a beneficiat de lucrări capitale de reparații, consolidări și modernizări. În timp, au fost efectuate mai multe reparații curente și de igienizare, fără intervenții la structura de rezistență”, arată caietul de sarcini.

Investiția curpinde lucrări de reabilitare, extindere și reparații la cele două corpuri de clădiri, format din școala cu 3 săli de clasă și magazii, centrală termică, grupuri sanitare, sală de sport, respectiv  împrejmuirea acestora. Valoarea estimată totală este de 1.828.911,00 lei fără TVA formată din construcții și instalații – 1.605.555,00 lei fără TVA, montaj utilaje, echipamente tehnologice și funcționale care necesită montaj – 30.828,00 lei fără TVA, utilaje, echipamente tehnologice și funcționale care necesită montaj – 174.690,00 lei fără TVA, lucrări de construcţii – 17.838,00 fără TVA.

Deși este o clădire de aproape un secol, școala se află într-un stadiu decent de funcționare, iar pentru obținerea avizelor și aducerea într-un stadiu normal de funcționare sunt necesare o serie de lucrări de reabilitare și consolidare. Potrivit edililor, odată realizate lucrările „acest imobil al școlii va deveni un spațiu mai sigur și confortabil pentru elevi și pentru personalul didactic și auxiliar”.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *