Școlile pot beneficia de bani

Școlile pot aplica pentru granturi în vederea rezolvării unora dintre problemele sistemului educațional. Valoarea granturilor este de un milion de lei.

Prima ediție a programului de granturi se va desfășura în perioada noiembrie 2021 – iulie 2022 și va avea un buget total de 1.000.000 lei. Suma se va împărți în 9 apeluri de proiecte lunare a câte 111.000 lei fiecare. Apelul aferent lunii noiembrie s-a lansat și poate fi accesat pe pagina nouanepasa.ro/granturi.

„Acționăm pentru educație din 2012 și știm că, alături de noi, există multe alte inițiative care urmăresc să crească nivelul general de pregătire, să îmbunătățească procesul educațional sau să le ofere o șansă la educație copiilor din comunitățile dezavantajate. Prin granturile Nouă ne pasă intenționăm să împărtășim din experiența noastră și să oferim sprijin financiar proiectelor care propun soluții măsurabile și replicabile pentru problemele cu care se confruntă școala și copiii din România. Nu în ultimul rând, granturile Nouă ne pasă sunt o invitație de a acționa împreună pentru o societate cu oameni responsabili și bine instruiți”, arată comunicatul.

Scopul programului este acela de a încuraja organizațiile non-guvernamentale și instituțiile de învățământ să dezvolte și să implementeze proiecte care contribuie la îmbunătățirea calității procesului educațional.

În cadrul ediției 2021 – 2022 vor putea aplica pentru finanțare organizații non-guvernamentale cu venituri mai mici de 500.000 Ron/an, cu minim 1 an vechime și instituții de învățământ. Suma maximă care poate fi accesată de un aplicant în unul dintre cele 9 apeluri este de 60.000 lei iar perioada de implementare a unui proiect finanțat nu poate depăși 9 luni de zile. Depunerea proiectelor se va realiza exclusiv online prin intermediul site-ului nouanepasa.ro/granturi.

Proiectele cu șanse de câștig vor trebui să adreseze o problemă specifică a unui grup de beneficiari dezavantajați, să propună o metodă de rezolvare eficientă și scalabilă, cu impact ce poate fi măsurat în mod obiectiv. Organizațiile aplicante trebuie, de asemenea, să fie ancorate și recunoscute în comunitatea vizată, să dovedească o posibilitate operațională de implementare a proiectului, să propună o echipă capabilă și să aibă capacitate de monitorizare și raportare.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *