Se caută orașe pentru implementarea măsurilor de decarbonizare

ADR Vest anunță că se caută orașe care să implementeze măsurile inovatoare de decarbonizare. Luni, 5 septembrie, se lansează apelul pentru orașe-pilot care vor să testeze și să implementeze astfel de măsuri.

Apelul se adresează autorităților locale și partenerilor locali (instituții de cercetare, universități, IMM-uri, ONG-uri, grupuri de cetățeni, alte părți interesate implicate de autoritățile locale în implementarea ambițiilor lor climatice).

„Orașul tău poate fi pilot în implementarea măsurilor inovatoare de decarbonizare.

Bugetul programului este de 32 de milioane de euro, din care se vor finanța aprox. 30 de granturi: 12 granturi de 1,5 mil. euro; 10 granturi de 1 mil. euro; 8 granturi de 0,5 mil euro. Programul durează doi ani, iar la apel poate aplica orice oraș, chiar dacă nu a fost selectat in Misiunea Orașe – 100 de oraș neutre climatic până în 2030”, arată ADR Vest.

Orașele vor urmări să realizeze progrese în depășirea barierelor în reducerea emisiilor, conducând la „puncte de basculare” în implementarea unei serii de soluții relevante pentru contextul local și facilitarea învățării reciproce și accelerate, atât la nivel local, cât și în întreaga Europă.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *