Se fac recrutări pentru școlile cu profil militar

ISU Hunedoara recrutează candidaţi pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ. Sunt disponibile 181 de locuri pentru studii universitare (ofițeri), 262 de locuri pentru studii postliceale (subofițeri), 129 pentru studii postliceale (maiștrii militari) și 100 de locuri la fără frecvență.

În cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza„, la Facultatea de Pompieri, sunt scoase la concurs 50 de locuri, în timp ce, Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu„ Boldești are disponibile 262 de locuri pentru sesiunea de admitere ianuarie 2020.

Cererile de înscriere la concursurile de admitere se depun la sediul I.S.U. Hunedoara până la data de 24 mai 2019, pentru instituțiile de învățământ superior din cadrul MAI și MApN și școlile post liceale ale Ministerului Apărării Naționale. Până la data de 15 noiembrie 2019 pot fi preluate cererile și dosarele pentru înscrierea la concursul de admitere organizat de Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu„ Boldești, în ianuarie 2020.

Pentru a urma cursurile academiilor sau școlilor militare, sunt necesare parcurgerea recrutării, a selecției aptitudinale, iar la final concursul de admitere. I.S.U. Hunedoara poate recruta candidați pentru următorele instuții de învățământ militar: Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, Facultatea de ştiinţe juridice şi administrative din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti, Facultatea de Comandă şi Stat Major din cadrul Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I”, Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanţa, Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu, Academia Tehnică Militară „Ferdinand I„, Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” Piteşti, Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu”, Institutul Medico-Militar, Şcoala  de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti.

Primul lucru pe care trebuie să-l facă orice tânăr interesat de profesia militară de salvator este acela de a se informa la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara„ al județului Hunedoara asupra tuturor detaliilor pe care trebuie să le cunoască.

Mai multe detalii: www.igsu.ro, domeniul „Informaţii utile – Admitere în învăţământul militar” sau www.isuhd.ro.

 

 

Ofiţer Informare şi Relaţii Publice – Anemona DODA

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.