Se vor deschide centre de vaccinare în aeroporturi și puncte de frontieră

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat realizarea de centre de vaccinare în aeroporturi şi în puncte de frontieră terestre, unde să fie imunizaţi românii din străinătate. În aceste centre va fi folosit vaccin de la Johnson & Johnson.

 

„Încep să fie active şi vor fi mai multe centre operaţionale în punctele de frontieră,  în zonele de intrare în ţară, atât în aeroporturi, mai ales cele care au zboruri internaţionale, cât şi la punctele terestre – Nădlac, Vama Borş, Satu Mare pentru a avea posibilitatea în mod deosebit pentru cetăţenii români din Diaspora care revin în ţară să se poată vaccina. Majoritatea din centre vor avea vaccin de la Johnson & Johnson, care se face într-o singură doză”, a declarat Gheorghiţă, marţi, într-o conferinţă de presă.

El a mai precizat că în câteva zile va fi făcută o modificare în platformă pentru programarea cu vaccinul Johnson & Johnson.

Un alt lucru care va fi probabil deja gata până la finalul acestei săptămâni cel târziu la începutul săptămânii viitoare posibilitatea de programare în platformă în centrele de vaccinare care vor avea vaccin de la Johnson & Johnson. Ştim că schema de vaccinare este pentru o singură doză, platforma în momentul de faţă fiind optimizată să aloce doza de rapel aşa încât trebuie făcute aceste modificări din punct de vedere tehnic”, a mai transmis Valeriu Gheorghiţă.
news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *