Secretul din spatele notei perfecte

Diana Maria Beța este singura elevă din Valea Jiului care a obținut nota perfectă la Evaluarea Națională și a doua din județ. În spatele mediei 10 stă ambiția unui copil, dar și colaborarea dintre elev și profesori, dar și elev-profesor-familie. Este un triunghi care oferă rețeta succesului.

“Vreau să mulțumesc tuturor pentru susținere. Mă simt foarte bine în acest moment, sunt bucuroasă că am reușit să reprezint nu numai școala și orașul, ci și județul. Am arătat că suntem copii foarte buni și în orașe mai micuțe precum Petroșani. Pentru nota asta m-am pregătit din clasa a V-a. Am început constant și nu mi-a fost așa de greu”, a  spus Diana Maria Beța, tânăra care acum așteaptă rezultatele admiterii.

Prima opțiune a fost Colegiul Național Mihai Eminescu din Petroșani, unde vrea să studieze matematică-informatică, intensiv engleză.

Cuvinte de laudă

Maria Pop, profesor de limba și literature română, și Stelua Chifor, profesor de matematică, sunt cele care au îndrumat-o pe Diana în cei patru ani de școală gimnazială. Cuvintele la adresa Dianei sunt la superlativ. Satisfacția unui cadru didactic atinge cote maxime atunci când elevul reușește.

“Pentru un dascăl nu este o bucurie mai mare decât privirea copilului în momentul în care își vede rezultatul la un asemenea examen care este foarte important în evoluția fiecărui copil. Este o privire plină de bucurie, de recunoștință, de satisfacție și pentru noi asta reprezintă totul. Este răsplata maximă pe care o poate primi un profesor atunci când copilul îi sare la gât și spune “Mulțumesc”. Despre Diana, știam de la domnul învățător, că este un copil foarte ambițios. Aceeași ambiție, Diana și-a păstrat-o din clasa a V-a și a dus-o mai departe. Pentru mine rămâne un copil unic, în sensul că atunci când avea o nelămurire, Diana mă oprea și mă întreba. Era o dovadă a faptului că este un copil preocupat, un copil care dorește să înțeleagă tot ceea ce profesorul îi dăruiește. Rar întâlnești un copil care să dorească să asimileze atât de mult. Această perseverență, Diana și-a păstrat-o din clasa a V-a. Diana demonstrează că în Valea Jiului se face carte”,  a spus Maria Pop, profesor de limba și literatura română.

Matematica poate fi distractivă. Ne-a spus Steluța Chifor, profesor de matematică la Școala Gimnazială IG Duca din Petroșani. Un cadru didactic care pune pasiune în ceea ce face știe să își atragă elevii de partea sa, iar atunci orice materie indiferent cât de dificilă este se transformă într-o joacă frumoasă și utilă.

“Rezultatele pe care Diana le-a obținut sunt rodul muncii ei. A fost o elevă foarte silitoare, serioasă. Dacă la matematică avea o nelămurire, mă întreba mereu. Diana, niciodată nu a lăsat ceva neînțeles. Îi fac să iubească matematica, de la început, din clasa a V-a. Când îi întreb în prima oră dacă le place matematica, jumătate se ridică și spun nu. Încerc să îi atrag prin probleme de matematică distractive. Matematica poate fi distractivă prin joacă. I-am făcut să îndrăgească această materie”, ne-a spus Steluța Chifor, profesor de matematică.

 

Premiată pentru nota 10

Absolventa de 10 a fost premiată de autoritățile locale de la Petroșani. 1000 de lei a primit Diana din partea Primăriei și Consiliului Local al municipiului Petroșani, iar doamnele profesoare au primit un premiu de câte 500 de lei fiecare.

“E un moment important. Am premiat-o pe domnișoara Maria Diana Beța care a luat nota 10 la Evaluarea Națională. E o mare performanță și o mare mândrie pentru noi toți să avem astfel de copii. Îi felicit pe părinți și profesori și, cu siguranță Diana va confirma acest rezultat extraordinar. Iată că la Petroșani există rezultate excepționale, ceea ce ne bucură foarte mult. Este meritul familiei, al ei în primul rând și al profesorilor care au pregătit-o. Având și eu doi copii îmi dau seama cât este de greu și câtă muncă este în spatele acestui rezultat”,  a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

 

Diana Maria Beța a absolvit cursurile Școlii Gimnaziale IG Duca din Petroșani.

 

 

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *