Secția de Neonatologie a Spitalului din Petroșani, dotată cu ajutorul asociațiilor

Primele ore din viața oricărui om sunt trăite în spital. Bebelușii care vin pe lume la Spitalul de Urgență din Petroșani au parte de îngrijire la cele mai înalte standarde. Unitatea sanitară a achiziționat mai multe echipamente medicale, iar complementar efortul celor de la spital a fost completat și de asociațiile care au desfășurat acțiuni de voluntariat.

Primele clipe din viața bebelușilor sunt asigurate de Secția de Neonatologie a Spitalului de Urgență din Petroșani în condiții moderne. Secția dispune de echipamente medicale de ultimă generație. În plus, condițiile de cazare din secție au fost mult îmbunătățite față de ultimii ani. M-am bucurat să văd că la Petroșani, șapte bebeluși au venit pe lume, în ultimele zile. Secția de Neonatologie a fost dotată cu mobilier și echipamente atât în cadrul proiectului derulat de unitatea medicală, cât și cu sprijinul asociațiilor care au întreprins diferite acțiuni de voluntariat, în urma cărora banii rezultați i-au donat unității medicale pentru achiziționarea celor necesare. Conștient fiind de importanța unui act medical de calitate, îi asigur pe viitorii părinți, dar și pe toți pacienții Spitalului de Urgență din Petroșani că Primăria municipiului Petroșani va face toate cele necesare pentru îmbunătățirea constantă a serviciilor din domeniu”,  a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Doar luna trecută, la Petroșani s-au născut 42 de copii, iar în primele zile acestei luni au mai venit pe lume 7 bebeluși. Potrivit reprezentanților secției, ar mai fi nevoie de o masă de reanimare pentru bebeluși.

10.000 de lei a donat Asociația San Montan Spitalului de Urgență din Petroșani. aceasta a fost suma donată de participanții la acțiunea caritabilă care a avut loc în luna mai. În plus, Spitalul de Urgență din Petroșani derulează un program de modernizare, reparații capitale și dotare, a cărui valoare este de 130 de milioane de lei. Până acum, Ministerul Sănătății a alocat doar 30 milioane din cele 130 necesare finalizării lucrărilor.

 

Monika BACIU

 

 

 

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *