Secția de Pediatrie a Spitalului Vulcan a fost închisă

Spitalul din Vulcan a rămas și fără secția de Pediatrie. Secția s-a închis, pentru o perioadă de timp, după ce unul din cei doi medici a ieșit la pensie, iar ceilalți au optat pentru activitatea din cabinetele de medicină de familie.

Unul din cei doi medici pediatri de pe secția de Pediatrie a ieșit la pensie începând cu data de 1 aprilie.

Ceilalți medici cuprinși până acum în linia de gardă nu își mai pot onora contractele de gardă, fiind medici de familie care își desfășoară activitatea în CMI (cabinet medical individual), iar în perioada stării de urgență (COVID-19) aleg să își desfășoare activitatea doar în CMI. Practic nu se poate asigura continuitatea asistenței medicale pentru pacienții internați pe secția de Pediatrie”, arată hotărârea Comitetului Director a Spitalului municipal Vulcan.

Astfel, Comitetul Director a decis suspendarea activității secției de Pediatrie pentru o perioadă nedeterminată de timp, până la găsirea unor soluții în acest sens.

Personalul sanitar mediu va fi redistribuit către celelalte structuri medicale din cadrul spitalului în funcție de necesități pe întreaga perioadă a suspendării activității secției de pediatrie”, mai arată hotărârea.

În plus, pacienții pediatrici, adică copiii, care necesită internare într-un serviciu de pediatrie vor fi redirecționați către unitățile medicale care au în structură servicii de pediatrie funcționale.

De altfel, Spitalul municipal Vulcan nu este acreditat. Unitatea medicală nu are nici secție ATI, iar în condițiile în care secția de Pediatrie și-a suspendat activitate, nici partea de Obstetrică-Ginecologie nu are un viitor foarte cert.

În plus, în această perioadă, Spitalul municipal Vulcan este spital suport pentru tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *