Ședință la Cotroceni privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19

Preşedintele Klaus Iohannis discută marţi, la Palatul Cotroceni, cu prim-ministrul Ludovic Orban, cu miniştrii de Interne, ai Sănătăţii, Apărării, Economiei şi Jusitţiei, precum şi cu secretarul de stat Raed Arafat, măsurile de gestionare a epidemiei de coronavirus.

”Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, va avea marţi, 12 mai a.c., ora 13:00, la Palatul Cotroceni, o şedinţă privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19 cu Prim-ministrul României, Ludovic Orban, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, şi Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat”, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Întâlnirea are loc în condiţiile în care starea de urgenţă se încheie în 14 mai, iar Guvernul a adoptat şi trimis în Parlament proiectul de lege referitor la măsurile care vor fi luate după această dată, în contextul instituirii stării de alertă. Proiectul urmează să fie dezbătut în procedură de urgenţă.

Avocatul Poporului a sesizat CCR cu privire la legislaţia care reglementează starea de alertă, considerând că se încalcă principiul separaţiei puterilor, precum şi prvederile legale constituţionale potrivit cărora Parlamentul este unica autoritate legiuitoare a ţării, şedinţa Curţii Constituţionale pe acest subiect fiind programată miercuri.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *