Șefii DSP Hunedoara: ”Am aflat din presă de demitere. Azi ne-au chemat la București”

Miercuri seară, Ministerul Sănătății a anunțat, printr-un comunicat de presă, că directorii executivi și directorii executivi adjuncți ai direcțiilor de sănătate din cinci județe, printre care se numără și Hunedoara, sunt demiși. Motivul? Neîndeplinirea indicilor de performanță a implementării campaniei naționale de vaccinare.

Directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Hunedoara este Delia Marinela Băda, numită în funcție abia în luna mai a acestui an. În presă s-a vehiculat și numele Monicăi Cînda, care ocupă funcția de director executiv adjunct economic.

Monica Cînda a declarat, pentru Replica – INFO HD, că nu știe care sunt motivele pentru care numele ei este vehiculat și, de asemenea, nu poate prezenta mai multe date, întrucât conducerea DSP Hunedoara a fost chemată la Ministerul Sănătății astăzi, la ora 15:00.

”Chiar nu știu, că doamna Delia cu doamna Birău sunt chemate, la ora 15:00, la domnul ministru. Eu știu că la noi în județ e în regulă,  nu sunt probleme. Avem vaccinuri, avem și stoc, s-au făcut toate acțiunile.  Chiar nu știu ce să vă spun. Nu am primit nimic scris, am venit, mi-am făcut treaba. Noi ieri ne-am mobilizat, să ne facem situațiile la zi și să ajungă doamna director la București. Mâine vom ști mai multe, că nu știu ce altceva să vă spun”, a declarat Monica Cînda.

Dr. Cecilia Birău, purtătorul de cuvânt al DSP Hunedoara, a precizat că numele Monicăi Cînda a fost pomenit greșit.

”Dacă se ia mot a mot comunicatul ministerului, acolo se precizează că sunt demiși directorii executivi adjuncți. Noi nu avem pe nimeni pe acest post. Doamna Cînda este director executiv adjunct economic. De aici o fi confuzia cu demiterea ei.”, a declarat și dr. Birău.

Totodată, dr. Cecilia Birău confirmă că se află astăzi la București, precizând că ea și Delia Marinela Băda au fost invitate la minister printr-un fax, care a fost primit miercuri seară, la ora 19:27.

”Am aflat de demitere din presă, după care am intrat pe site-ul Ministerului Sănătății și am văzut comunicatul de presă. Noi am primit un fax aseară, la 19:27, avem oameni care încă mai lucrau la acea oră și așa am aflat și noi că astăzi, la ora 15:00, trebuie să fim la minister”, mai spune Cecilia Birău.

Totodată, referitor la campania de vaccinare, dr. Birău precizează că s-au făcut toate demersurile necesare, având inclusiv întâlniri cu medicii de familie. Mai mult, au existat situații în care, dacă vaccinurile lipseau, împrumutau doze de vaccin de la alte județe.

Anamaria NEDELCOFF

Anamaria Nedelcoff

anamaria.nedelcoff@gmail.com

nedelcoff has 423 posts and counting.See all posts by nedelcoff

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *