Șeful guvernului vorbește despre prioritatea zero, la începerea anului școlar 2021-2022

Premierul Florin Cîţu a afirmat, la videoconferinţa de marţi cu prefecţii la Palatul Victoria, că prioritatea zero la începerea anului şcolar 2021-2022 este siguranţa elevilor şi în context de pandemie anul şcolar să rămână cu prezenţă fizică. El a cerut şi o verificare a tuturor clădirilor în care funcţionează unităţile de învăţământ pentru a elimina din start orice pericole ar putea apărea.

„Am vrut să avem această discuţie astăzi, după cum ştiţi am anunţat data trecută, două motive. În primul rând pentru pregătirea anului şcolar şi a doua, pentru că tot avem aici prefecţii, să discutăm puţin şi despre sezonul rece că ar fi bine să începem să vedem stocuri, ş.a.m.d. În ceea ce priveşte anul şcolar, este clar că avem nevoie de o verificare a tututor clădirilor în care funcţionează şcolile, acolo unde nu s-au făcut încă. Deci aceasta este prioritatea zero. Vreau să eliminăm din start acele probleme, acolo unde sunt pericole, unde sunt şcolile cu probleme şi să vedem cum putem să rezolvăm situaţia. Aş vrea să eliminăm anul acesta, pe cât posibil, discuţii sau disfuncţionalităţi pe care le vedem la fiecare început de an şcolar”, a declarat Florin Cîţu.

Acesta a mai spus că trebuie ţinut cont şi de măsurile de protecţie pentru prevenirea răspândirii COVID-19 în şcoli.

„Pe de altă parte este adevărat că suntem încă în pandemie şi trebuie să ţinem cont de acest lucru. Eu am spus că vreau să începem şcoala cu prezenţă fizică şi să rămână aşa măsurile. Să respectăm toate normele pe care le avem de protecţie împotriva COVID. Deci pentru începerea anului şcolar priorităţile zero sunt siguranţa copiilor, bineînţeles în condiţii de pandemie să rămână anul şcolar cu prezenţă fizică”, a conchis Cîţu.

news.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *