Semne de „circulație”, panouri de plexiglas și multe emoții

Semne de „circulație”, panouri de plexiglas și multe emoții, sunt doar câteva din ingredientele cu care începe noul an școlar 2020-2021. Din cauza pandemiei de coronavirus nicio activitate nu se mai desfășoară ca în trecut… ca acum circa 7 luni. Toate obiceiurile au fost date peste cap.

În această perioadă se discută intens de modul în care începe școala. Sunt temeri, dar și emoții, atât în rândul părinților, cât și în rândul cadrelor didactice. Autoritățile centrale au stabilit mai multe reguli privind începutul de an școlar, iar fiecare unitate de învățământ a mai adăugat măsuri suplimentare pentru a-i proteja pe cei mici.

Anul școlar va începe cu semne de „circulație” la una din școlile din Petroșani, iar la Șoimuș, acolo unde nu a fost posibilă distanțarea băncilor, s-au montat panouri de plexiglas.

„Se anunță un an școlar al mărilor provocări în domeniul educației, iar în acest sens, am avut grijă să luăm cele mai bune decizii si în privința învățământului ONLINE. Prin sprijinul si implicarea domnului primar Mihai Gabriel Irimie, începând cu acest an școlar, fiecare elev al Scolii Gimnaziale Șoimuș va dispune de o tabletă conectată la internet cu ajutorul căreia să poată continua învățarea online atunci când va fi nevoie. În sălile de clasă unde nu s-a putut asigura distanțarea de cel putin 1 m, s-au montat panouri de plexiglas pentru a menține un spațiu cât mai sigur pentru elevi”, spune Elena Negrean, director Școala Gimnazială Șoimuș.

La Petroșani, tot la o școală gimnazială, s-au lipit pe jos semne de circulație. Elevii vor trebui să respecte circuitele.

„Având în vedere situația epidemiologică actuală, pentru siguranța dumneavoastră, a elevilor și a personalului școlii, avem rugămintea ca elevii să se prezinte cu mască la școală. Știm că abia așteptați revenirea la școală, dar, perioada fiind atipică, aprecierea pentru doamnele profesoare sub forma buchetelor de flori, va putea fi înlocuită de gândurile dumneavoastră bune, de ochișorii curioși și veseli ai copiilor. Astfel, ne vom putea revedea într-un mediu prietenos, sigur și respectând toate măsurile de siguranță”, arată colectivul Școlii Gimnaziale IG Duca din Petroșani.

În fiecare săptămână, situația epidemiologică va fi reevaluată. Astfel se vor putea lua măsuri specifice acolo unde va fi cazul.

 

Colaborator

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *