Carmen HĂRĂU: “PSD își bate joc cu cinism și de pensionarii de azi și de cei de mâine”

Senatorul PNL Carmen HĂRĂU își arată deosebita îngrijorare în legătură cu următoarele acțiuni ale Guvernului PSD-ALDE, care, pe de o parte, intenționează să confiște banii din pensiile viitoare, economisiți la Pilonul 2, iar, pe de altă parte, intenționează să impună o nouă lege a pensiilor, din care numai unii pensionari vor beneficia:

„De ceea ce ne-am temut se pare că nu vom scăpa! Planul PSD-ALDE de a confisca banii economisiți de 7 milioane de români la fondurile de pensii din Pilonul 2 sunt următoarea țintă a domnilor Dragnea și Vâlcov. Pentru că bugetul de stat are probleme foarte mari, pentru că nu sunt bani pentru majorarea punctului de pensie, Guvernul și-a propus să ia, fix de la 1 iulie 2018, economiile oamenilor și să le verse la bugetul de stat. Nu le pasă că prin această măsură vor lăsa 7 milioane de români fără o pensie decentă când vor ieși, peste 10-15 ani la pensie. Nu le pasă de efectele economice pe care le va avea această măsură, ci contează doar ca Dragnea să astupe găurile din buget și incompetența celor 3 guverne pe care le-a propus. Mai mult ca sigur, după ce doamna Dăncilă va confisca banii de pensie a 7 milioane de angajați, Liviu Dragnea o va face vinovată și o demite și pe domnia sa, iar din vară PSD-ALDE va dori să impună un nou prim-ministru. Ghinion, domnule Dragnea! Președintele v-a acordat deja 3 șanse să arate românilor că pot guverna! Le-ați ratat pe toate trei.
Cea mai mare temere a mea este legată de faptul că noua lege a pensiilor va fi o nouă bombă socială și se va demonstra cel puțin la fel de nocivă ca legea salarizării, ambele garantate de Olguța Vasilescu. Așa cum prin legea salarizării nu au fost bani pentru toți angajații, adică pentru a acorda salarii reale mai mari profesorilor, personalului medical și altor categorii extrem de importante, la fel și legea pensiilor se prefigurează a fi pentru unii mumă și pentru alții ciumă. Deja PSD și ALDE au demonstrat, prin voturile date în ultimele două luni în Parlament, că sunt capabili de un cinism greu de imaginat! Au respins, fără să clipească, legi care ar fi adus echitate pentru pensionarii din sectorul minier și pentru cei forțați în trecut să iasă la pensie, au girat discriminări între pensionari cu aceeași vechime în muncă și continuă să refuze să dezbată proiecte privind pensionare angajaților din zonele puternic poluate. Se cristalizează deja ideea că noua lege a pensiilor va exclude din categoria pensionarilor foarte mulți actuali pensionari, pentru a-i duce în categoria de asistați social. Aș vrea să nu am dreptate în toate cele pe care le-am spus, însă PSD-ALDE mi-au confirmat de fiecare dată că am dreptate și că nu-i interesează decât să îmbete populația cu promisiuni, în vreme ce ei fac tot ce le stă în putere să scape de dosarele penale.”

 

Senator PNL – Eleonora-Carmen HĂRĂU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *