Senatoarea PNL, Carmen Hărău: Educația și cercetarea sunt scoase din agenda curentă a PSD

Coaliția de guvernare PSD-ALDE se ocupă doar de mutilarea legilor justiției, în vreme ce educația și cercetarea sunt conduse de interimari, care nu fac nimic pentru aceste două domenii.

Educația și cercetarea reprezintă indicatorii fundamentali prin care se măsoară dezvoltarea unei țări. La noi, în schimb, ministrul cercetării Nicolae Burnete a demisionat încă din vară și nu avem un nou ministru plin, care să-și asume responsabilitatea politică pentru domeniu. La educație, de asemenea, funcția a devenit vacantă după demisia domnului Valentin Popa. Mai grav este faptul că interimatul este exercitat de un ministru care a făcut praf absorbția fondurilor europene, dovedindu-și incompetența pe domeniul pentru care deține portofoliul ca titular.

N-ar fi grav, dacă ministerele ar duce  doar lipsă doar de miniștri plini. Din păcate, la nivelul sistemului de învățământ, inspectoratele școlare județene dau din colț în colț pentru că nu au bani suficienți pentru plata salariilor pentru profesori până la finalul anului. Fac tot felul de scamatorii, cu reducerea numărului de clase, de posturi pentru a fi nu fi obligați să pună lacătul pe școli. Nici nu are sens să mai vorbim despre bani pentru investiții, căci profesorii au ajuns să vină la școală cu creta în buzunar, de acasă, ca să poată să scrie la tablă.

Cercetarea pare să fie iarăși fiica vitregă a guvernării, căci bani pentru competiții noi de cercetare nu s-au mai alocat, proiecte noi nu demarează din bani de la buget și abia dacă se găsesc resurse financiare pentru a acoperi proiectele demarate în anii trecuți.

Nu cred că educația și cercetarea au mai trecut prin momente atât de dificile! În acest timp, pentru doamna Viorica Dăncilă este mai importantă o vizită externă prelungită, decât să numească resposabili în funcțiile de miniștri la educație și la cercetare.

 

Senator PNL

Eleonora-Carmen HĂRĂU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *