Sentință în cazul accidentului de muncă de la mina Uricani

Judecătoria Petroșani ar putea da, în data de 8 mai, sentința în dosarul accidentului de muncă de la Mina Uricani, din anul 2011. 63 de termene au fost până acum, timp în care au fost audiați inculpații și zeci de martori. În mai puțin de două săptămâni, instanța ar putea da primul verdict.

“Stabileşte termen de pronunţare la data de 8 mai 2018”, este soluția instanței de la Petroșani, în dosarul în care patru șefi ai exploatării miniere Uricani sunt acuzați de ucidere din culpă.

Cinci angajaţi ai EM Uricani şi-au pierdut viaţa, pe 5 februarie 2011, într-o explozie care a avut loc la 430 de metri adâncime, în subteranul minei. Deflagraţia s-a produs după ce o echipă formată dintr-un inginer şi patru electricieni a executat lucrări de revizie la un transformator electric şi apoi a cuplat instalaţia. În dosarul accidentului de muncă de la Mina Uricani din 5 februarie 2011, soldat cu moartea a cinci electricieni, au fost trimişi în judecată patru foşti şefi ai Exploatării Miniere. Este vorba despre  Dragoş Aurelian Ciucă, Claudiu Lucian Butari, Nicuşor Florin Moga  şi Florinel Moldovan, acuzaţi de procurori  de ucidere din culpă.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *