Servicii de urgență în zonele montane, model pentru bulgari

Municipiul Petroșani este un model demn de urmat de bulgarii de la Bansko. Modul în care funcționează serviciile medicale de urgență în zona montană a Petroșaniului este un exemplu pentru cei din Bansko, care vor să implementeze și ei acest sistem. Bulgarii sunt renumiți pentru turismul din zona montană. Au însă un minus. Nu dispun de sisteme medicale de urgență în aceste zone, astfel că administrația locală de la Petroșani este un model de bune practici pentru ei. Cei din Bansko urmează să vină la Petroșani pentru a se informa cu privire la aceste aspecte.

“A fost o delegație la Bansko, care a câștigat un proiect cu finanțare europeană și noi suntem parteneri. Proiectul are legătură cu domeniul sănătății, în special sistemele medicale de ajutor de urgență în zonele montane. Expertiza pe care noi o avem este mult peste ceea ce există la Bansko și atunci în luna iunie ei vor fi prezenți pentru a învăța în acest domeniu, din ce are Petroșaniul. Ei sunt foarte bine pregătiți din punct de vedere al turismului, al serviciilor, dar se pare că sunt deficitari la această zonă a prim-ajutorului și a speței medicale de specialitate”,  a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Proiectul în baza căruia se derulează acest parteneriat se numește “Transferul inovațiilor în domeniul sănătății” în cadrul “Parteneriatelor transnaționale și din zona danubiană, pentru ocuparea forței de muncă și creșterea economică”. Tematica acestui proiect se referă la practicile inovative în domeniul sănătății și serviciilor sociale.

 

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *