Serviciu de taxi gratuit pentru persoanele cu dizabilităţi, la Timişoara

La Timişoara a fost inaugurat, joi, un serviciu de taxi gratuit pentru persoanele cu dizabilităţi. Patru maşini Dacia Dokker sunt disponibile pentru transport.

Societatea de Transport Public Timişoara (STPT) a anunţat joi că a inaugurat sistemul de taxi în regim gratuit pentru persoanele cu dizabilităţi.

Tot joi primul client a apelat la noul serviciu STPT. Florin Covaci şi-a pierdut o parte din piciorul drept, iar acum se deplasează cu ajutorul unui scaun cu rotile. Bărbatul a solicitat serviciul de taxi pentru a se deplasa din zona de sta a oraşului, acolo unde locuieşte, până în centru.

„Este foarte bun pentru mine. Este şi comod şi foarte bun, are tot ce îi trebuie înăuntru, e foarte bine. Înainte să nu fie aceste maşini mergeam doar cu căruciorul şi este greu să mergi doar cu căruciorul, mai ales pe distanţe mari. Acum vreau să merg până în Parcul Central, să mai ies şi eu la aer. Călătoria a fost frumoasă, e confortabil înăuntru, are şi aer condiţionat”, a spus la finalul călătoriei sale Florin Covaci.

Persoanele cu dizabilităţi au la dispoziţie patru maşini Dacia Dokker şi le pot rezerva de luni până vineri, între orele 8.00 – 20.00.

„Sistemul va funcţiona în intervalul orar 8-20, de luni până vineri. Se poate apela numărul de telefon 0800410415, totodată toţi beneficiarii pot solicita şi printr-o adresă de e-mail, şi anume transport.special@stpt.ro, şi totodată prin adresa scrisă transmisă cu 24 de ore înainte la registratura STPT din Bulevardul Dâmboviţa nr.67. După ce se primeşte apelul, operatorul de la dispecerat transmite adresa solicitată colegilor nostri care sunt poziţionaţi în 4 puncte din Timişoara. Beneficiarul trebuie să fie în faţa domiciliului, toate procedurile de urcare şi siguranţă sunt asigurate de către angajatul STPT, care se deplasează la destinaţie şi ulterior onorează solicitarea de a se deplasa de la destinaţie către domiciliu. Serviciul de transport public pentru persoanele cu dizabilităţi de pe raza municipiului Timişoara este gratuit”, a declarat Nicolae Bitea, directorul STPT.

Noul serviciu este prestat doar pe raza municipiului Timişoara.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.