Şi la acest sfârşit de săptămână, poliţiştii rutieri hunedoreni continuă acţiunile pentru prevenirea accidentelor rutiere grave şi salvarea de vieţi omeneşti

În perioada de 31.07.a.c. – 01.08.2021, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice din judeţul Hunedoara, peste 100 de poliţiştii rutieri vor derula acţiuni vizând combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave, în special cele privind viteza excesivă, neacordarea priorităţii de trecere pietonilor ori traversarea neregulamentară a străzii de către pietoni.

Potrivit analizei realizate de poliţiştii Serviciului Rutier Hunedoara, în primele 6 luni ale acestui an, principalele cauze generatoare a accidentelor rutiere grave înregistrate în judeţul Hunedoara au fost reprezentate de:

  1. neacordarea priorităţii pietonilor: (10 accidente grave);
  2. indisciplina pietonală : (8 accidente grave);
  3. alte preocupări ale conducătorului auto, de natură a-i distrage atenția: (7 accidente grave);
  4. viteză neadaptată la condițiile de drum: (7 accidente grave);

În primul semestru al acestui an, poliţiştii rutieri au organizat peste 1.000 de acţiuni cu caracter preventiv, dintre care 331 au vizat încălcarea regimului legal de viteză, 101 privind nerespectarea regulilor de circulaţie de către pietoni, iar 51 ai vizat neacordarea priorităţii de trecere pietonilor.

Ca urmare a acţiunilor derulate, în perioada de referinţă poliţiştii au aplicat 8.253 de sancţiuni contravenţionale  pentru nerespectarea regimului de viteză legal stabilit, 49 pentru  neacordarea priorității de trecere pietonilor şi 629 pentru combaterea indisciplinei pietonale.

Acţiunile vor continua şi în perioada următoare. Întrucât în perioada estivală se estimează o creştere a cotelor de trafic pe principalele artere rutiere, acţiunile cu caracter preventiv ale poliţiştilor rutieri vor continua, în scopul creşterii gradului de siguranţă rutieră şi a menţinerii trendului descendent al numărului de evenimente rutiere grave.

Recomandări preventive privind circulaţia rutieră în siguranţă:

Pentru a nu fi implicaţi în evenimente rutiere, poliţiştii rutieri vă recomandă să vă planificaţi din timp călătoriile şi să adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic.

În condiţiile unui trafic rutier aglomerat, polițiștii le recomandă conducătorilor de autovehicule să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă!

Pietonilor li se recomandă să traverseze strada pe marcajul pietonal, prin dreptul indicatoarelor “Trecere pentru pietoni”, iar acolo unde sunt instalate semafoare, numai la culoarea verde a acestora. Înainte de a traversa prin locurile permise, să se asigure că în acel moment nu se apropie vehicule sau conducătorii acestora au sesizat intenţia lor şi au oprit pentru a le acorda prioritate de trecere. Să fie precauţi când traversează noaptea sau în condiţii de vreme nefavorabilă. Ideal ar fi să aibă aplicate pe haine accesorii reflectorizante, să se deplaseze pe partea dreaptă a trotuarelor, iar când acestea lipsesc, circulaţia se face pe acostament sau pe partea stângă a carosabilului, în sensul de mers şi cât mai aproape de marginea acestuia. Copiii trebuie ţinuţi de mână, iar deplasarea şi poziţionarea lor să se facă în partea dinspre clădiri sau garduri, opusă marginii drumului.

 

Poliţiştii hunedoreni vă urează DRUM BUN!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.