Siguranța cetățenilor, prioritară pentru edilii din Deva

Siguranța devenilor este prioritară pentru edili. În acest sens, Consiliul Local al municipiului Deva a încheiat un protocol de colaborare cu Inspectoratul de Poliție Județean Hunedoara și un plan de cooperare cu Inspectoratul de Jandarmi Hunedoara și Gruparea de Jandarmi Mobilă Timișoara.

Colaborarea dintre Municipiul Deva și Inspectoratul Județean de Poliție Hunedoara prevede la acțiunile comune activități în domeniul asigurării ordinii și liniștii publice pe raza municipiului Deva, acțiuni în domeniul siguranței traficului rutier și pietonal, acțiuni în domeniul comerțului stradal neautorizat, acțiuni în domeniul evidenței persoanelor și a asociațiilor de proprietari și acțiuni în domeniul asigurării protecției elevilor și cadrelor didactice în perimetrul unităților de învățământ. Măsura vine ca urmare a reorganizării Poliției Locale, care a pierdut 37 de angajați.

În schimb, în ceea ce privește colaborarea dintre Inspectoratul de Jandarmi Hunedoara și Gruparea de Jandarmi Mobilă Timișoara scopul planului vizează “creșterea gradului de siguranță al cetățeanului, prevenirea și combaterea fenomenului contravențional și infracțional, garantarea și apărarea drepturilor și libertăților constituționale, precum și creșterea capacității operative și de intervenție”, arată protocolul.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *