Siguranța turiștilor, în atenția inspectorilor ISU

Siguranța turiștilor care aleg să își petreacă câteva zile în stațiunile montane din Valea Jiului este o prioritate pentru inspectorii ISU. O primă instruire a avut loc cu proprietarii de cabane din Straja, urmând ca și cabanierii din Parâng să treacă prin același proces.

În acest context, zilele trecute a avut loc la Palatul Cultural din municipiul Lupeni, o întâlnire de lucru a reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara” al județului Hunedoara cu proprietarii de spații de cazare din Straja, reuniți în cadrul Asociației Pro Straja.

În vederea asigurării unui climat de siguranța al turiștilor, au fost dezbătute o serie de aspecte ce țin de siguranța acestora în stațiunea montană Straja pe timpul sezonului de iarnă. Cu această ocazie, proprietarilor de unități de cazare le-au fost prezentate regulile și măsurile de prevenire și stingere a incendiilor adaptate la particularitățile specifice stațiunii, precum și categoriile de construcții care se supun avizării-autorizării din punct de vedere al securității la incendiu.

Această acțiune face parte dintr-un set de măsuri și acțiuni înteprinse de pompierii hunedoreni în vederea creșterii gradului de siguranță al cetățenilor și reducerea efectelor negative generate de situațiile de urgență specifice.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.