Simeria: Investiții în transportul nemotorizat

Autoritățile locale de la Simeria au în vedere implementarea unui proiect pentru reducerea emisiilor poluante. Astfel, a fost scos la licitație contractul de servicii de elaborare a documentaţiilor tehnico-economice – fazele S.F. + P.T. + D.E. + D.T.A.C. + D.T.O.E., caiete de sarcini, verificare proiect, documentații pentru avize și asistență tehnică din partea proiectantului pentru proiectul „Reducerea emisiilor de carbon prin investiții destinate transportului nemotorizat și pietonal în Orașul Simeria.

”Proiectul propus, „Reducerea emisiilor de carbon prin investiții destinate transportului nemotorizat și pietonal în Orașul Simeria” va contribui la îndeplinirea obiectivului general al priorităţii de investiţii din POR 2021-2027. În scopul facilitării accesului la acest mod de transport nepoluant, este necesară implementarea în cadrul proiectului a unui sistem de închiriere biciclete (bike-sharing). Proiectul de investiţie este unul de utilitate publică deoarece asigură accesul nediscriminatoriu şi deserveşte întreaga comunitate. Obiectivele specifice preconizate ale proiectului de investiție pentru care se întocmesc documentațiile tehnico-economice sunt următoarele: Crearea pistelor de biciclete în Orașul Simeria; Creşterea gradului de utilizare a bicicletelor şi a mersului pe jos;  Îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor din Orașul Simeria; Creşterea gradului de accesibilitate a transportului nemotorizat în zona centrală a Orașului Simeria”, arată documentul.

730.860 de lei este valoarea contractului, fiind finanțat din fonduri europene prin Programul Operațional Asistență Tehnică.

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.