Simona Halep, locul 10 în clasamentul sportivelor cel mai bine plătite din lume

Simoa Halep ocupă locul 10 în clasamentul sportivelor cel mai bine plătite din lume, în perioada 1 iunie 2016 – 1 iunie 2017, întocmit de revista Forbes. Jucătoarea română de tenis a obţinut în perioada respectivă 6,2 milioane de dolari, 4,7 milioane din premii şi 1,5 milioane din sponsorizări.

„Halep este în Top 10 WTA de aproape 200 de săptămâni. Este cea mai lungă perioadă din tenisul feminin. Starul născut în România a încheiat un contract pe mulţi ani cu Mercedes Benz România. Cel mai mare contract de sponsorizare îl are cu Adidas”, a arătat publicaţia americană.

Jucătoarea din Constanţa revine în Top 10 câştiguri după un an de pauză. În perioada 1 iunie 2014 – 1 iunie 2015, ea a ocupat locul 7, cu venituri de 6,8 milioane de dolari.

Pentru al doilea an consecutiv, sportiva cel mai bine plătită din lume este Serena Williams, cu 27 de milioane de dolari, dintre care opt milioane premii, urmată la mare distanţă de germana Angelique Kerber, cu 12,6 milioane de dolari (7,6 milioane premii). Americanca este prima în acest clasament deşi nu mai joacă din ianuarie, după ce a rămas însărcinată.

Surpinde prezenţa în top a jucătoarei canadiene Egenie Bouchard (locul 70 WTA), care a avut o cădere constantă în ierarhia sportivă în ultimii ani. Cu numai 600.000 de dolari premii, dar cu contracte de publicitate cu firme ca Aviva, Rogers, Colgate şi Coca-Cola, în valoare de 6,5 milioane de dolari, ea este înaintea Simonei Halep, pe locul 9.

De altfel, opt din primele zece sportive cel mai bine plătite sunt jucătoare de tenis.

Faţă de anul trecut, au ieşit din top rusoaica Maria Şarapova (locul 2) şi Victoria Azarenka (locul 9) din Belarus. Prima a fost suspendată 15 luni pentru dopaj, iar a doua şi-a întrerupt cariera pentru a naşte. Şarapova a fost prima la câştiguri timp de 11 ani, până în 2015. Şi Ana Ivanovici din Serbia (locul 8) a ieşit din top, după ce a pus capăt carierei de jucătoare de tenis, anul trecut.

Sportivele plătite cel mai bine în ultimul an sunt următoarele:

1. Serena Williams (SUA – tenis) – 27 de milioane de dolari;

2. Angelique Kerber (Germania – tenis) – 12,6 milioane;

3. Danica Patrick (SUA – automobilism) – 12,2 milioane;

4. Ronda Rousey (SUA – arte marţiale mixte) – 11 milioane;

5. Venus Williams (SUA – tenis) – 10,5 milioane;

6. Garbine Muguruza (Spania – tenis) – 7,7 milioane;

7. Caroline Wozniacki (Danemarca – tenis) – 7,5 milioane;

8  Agnieszka Radwanska (Polonia – tenis) – 7,3 milioane;

9. Eugenie Bouchard (Canada – tenis) – 7,1 milioane;

10. Simona Halep (România – tenis) – 6,2 milioane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.