Simpozion literar la Hațeg

Orașul Hațeg a găzduit, la finele săptămânii trecute, Zilele Orașului. Așa cum este și firesc, evenimentele culturale s-au regăsit în seria manifestărilor organizate de edili. Festivalul „Zilelor orașului Hațeg 2019”, a găzduit, în data de 31 august, simpozionul literar „Dor de hațegan”.

“În cadrul acestui eveniment tradițional, a sărbătorii anuale de la sfârșitul fiecărei luni august, a fost lansată cartea „Dr.Toma Vasinca – un sfert de veac în slujba Țării Hațegului”, scrisă de prof. Dr. Ioan Vasinca. Această lucrare este un omagiu adus primului prefect al județului Hunedoara, care a trăit o perioadă de timp în Țara Hațegului, fiind notar în comuna Pui, dar și președintele fundației culturale „Casina Romana” din Hațeg. La eveniment au luat cuvântul istoricul și cercetătorul Daniel Iancu din cadrul Muzeului Civilizației Daco-Romane Deva, istoricul Ioachim Lazăr și autorul Ioan Vasinca”, spune Marcel Adrian Goia, primarul orașului Hațeg.

Partea a doua a simpozionului a fost consacrată lansarii volumului de versuri „Eroice și florale” de Gligor Hasa. La sfârșitul simpozionului a fost sființită o placă comemorativă în memoria Dr. Toma Vasinca – primul prefect al județului Hunedoara, instalată la „Muzeul Țării Hațegului”.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.