Simulările sunt opționale pentru elevii mai multor unități de învățământ din județ

Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara a publicat spre informare și aplicare, Procedura pentru organizarea și desfășurarea simulării județene a examenelor naționale – 2022.  Unitățile de învățământ care au avut anul trecut o promovabilitate mai mare de 90% sunt invitate să se adreseze în scris comisiei județene, cu privire la hotărârea de a participa la simularea județeană, până marți, 18.01.2022.

„Organizarea și desfășurarea simulării examenelor naționale la unitățile de învățământ cu procent de promovabilitate mai mare sau egal cu 90% este opțională”

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației, pe data de 1 februarie are loc simularea la proba de limba și literature română, iar în data de 2 februarie are loc simularea la limba maternă.

În data de 3 februarie are loc simularea la matematică, iar în data de 4 februarie are loc simularea probei la alegere pentru elevii clasei a XII-a.

Comunicarea rezultatelor are loc până în data de 11 februarie. În județul Hunedoara, 19 unități de învățământ gimnazial au avut anul trecut o promovabilitate egală sau mai mare de 90%. 12 dintre acestea au avut promovabilitate de 100% la examenul de evaluare națională.

În ceea ce privește situația la licee, doar patru au avut promovabilitate egală sau mai mare de 90%.  Este vorba de Seminarul Teologic Ortodox Sfânta Ecaterina Prislop (100%), Colegiul Național Mihai Eminescu Petroșani (98,13%), Colegiul Național Decebal Deva (97,44%) și Colegiul Național Pedagogic Regina Maria Deva (95,25%).

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *