Consiliul Județean Hunedoara vrea preluarea termocentralei Mintia

Sindicaliștii din cadrul Complexului Energetic Hunedoara susțin că termocentrala Mintia ar putea fi preluată de Consiliul Județean Hunedoara. Numai că sindicatul reprezentativ nu este de acord cu o astfel de măsură. Nu sunt oferite garanții în ceea ce privește preluarea cărbunelui extras din cele 4 unități miniere.

“Ne-a fost prezentată o adresă prin care Consiliul Județean Hunedoara este dispus să preia termocentrala Mintia. Acest aspect arată că fără ca Sindicatul Muntele să fie consultat pe această problemă sunt discuții și acțiuni în acest sens. În situația dată, noi Sindicatul Muntele ne-am exprimat punctul de vedere cu privire la această situație. Astfel considerăm că în ceea ce privește Mintia acesta este primul pas spre transformarea ei în CET (centrală electro-termică – n.r.) iar cei care au găsit soluția aceasta trebuie să și-o asume (conducerea de la Mintia, Consiliul Județean, Sindicatul majoritar de la Mintia”, susține Darius Câmpean, președintele Sindicatului Muntele.

Darius Câmpean, susține că există o altă viziune în ceea ce privește Valea Jiului. Sunt pe masă mai multe scenarii de lucru.

În ceea ce privește Valea Jiului noi ne am exprimat punctul de vedere și el constă  din constituirea unei noi entități formate din termocentrala Paroșeni, cele 4 mine și sucursala Prestserv cu SIEG (Serviciu de interes economic general –n.r.) cu construcția unui grup de maxim 75 de MGW la termocentrala Paroșeni. Credem în acestă soluție și deja am avut discuții în acest sens cu persoane care ne pot sprijini în această construcție”,  a mai spus sursa citată.

Pentru Complexul Energetic Hunedoara se vorbește de o nouă divizare sau dare în plată. Deocamdată nu se știe care este varianta agreată.

 

Colaborator

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *