Sindicatul Solidaritatea Hunedoara cere Consiliului Județean Hunedoara sprijin pentru termocentrală

Sindicatul Solidaritatea Hunedoara cere Consiliului Județean Hunedoara sprijin pentru termocentrala Mintia. Sindicaliștii aduc în discuție problemele financiare extrem de grave cu care se confruntă termocentrala, dar și Complexul Energetic Hunedoara.

“Sindicatul Solidaritatea Hunedoara (…) vă solicită convocarea consiliului județean în ședință extraordinară pentru a se lua în discuție situația termocentralei Mintia, în special a Complexului Energetic Hunedoara în general, având în vedere faptul că starea de faliment a acestui angajator aduce atingerea intereselor cetățeanului,  un exemplu fiind întreruperea furnizării agentului termic către o parte din populația municipiului Deva în perioada imediat următoare”, arată Cristian Iștoc, președintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara.

Începând cu data de 23 august, termocentrala Mintia își oprește activitatea, mii de abonați deveni rămânând fără apă caldă până în data de 3 septembrie.

“Facem această solicitare ca urmare a declarațiilor publice făcute de prim-ministrul României, precum și de interesul exprimat de Consiliul Județean Hunedoara într-o scrisoare de intenție adresată Ministerului Energiei în care se arată un interes pentru trecerea termocentralei Mintia în administrarea Consiliului Județean, declarații contrazise de reprezentanții Ministerului Energiei în spațiul public, fiind susținută o altă variantă și anume trecerea termocentralei la Romgaz”, mai arată Cristian Iștoc.

Sindicaliștii mai atrag atenția asupra faptului că nu sunt constituite stocurile de cărbune pentru perioada de iarnă. Chiar și în momentul de față, termocentrala MIntia nu are nicio tonă de cărbune.

Colaborator

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *