SINGURA ȘANSĂ DE A IEȘI DIN PANDEMIE: Unde vaccinarea anti-Covid se face cum trebuie, revenirea la normalitate este aproape

Este clar: în țările unde autoritățile au impus un ritm alert de vaccinare și s-a urmărit atent respectarea măsurilor de prevenire, numărul de cazuri scade și ieșirea din pandemie este mult mai aproape. Nu există alte variante și cine nu înțelege asta riscă să prelungească această criză.

 

În cea mai mare campanie mondială de vaccinare din istorie, conform datelor colectate de Bloomberg, au fost administrate deja peste 458 de milioane de doze de vaccin anti-Covid. Asta înseamnă, ca medie, în jur de 11,3 milioane de doze de vaccin pe zi.

Între timp – ca scurtă paranteză – în România se organizează marșuri anti-vaccin, fără mască sau distanțare, chiar sub oblăduirea unor politicieni iresponsabili.

Datele centralizate ale evoluției pandemiei și vaccinării arată, fără echivoc, faptul că lumina vieții normale se arată în orizontul țărilor care au impus un ritm alert de vaccinare, în paralel cu un control riguros al respectării măsurilor de prevenire anti-Covid.

Campionii vaccinării sunt Israelul, Marea Britanie și SUA.

Vă vom prezenta câteva grafice de analiză în care se vede scăderea numărului de cazuri raportate în paralel cu creșterea numărului de persoane vaccinate în cazul țărilor din prima linie a vaccinării și, din nefericire, creșterea numărului de cazuri în țări mai „relaxate” și mai „opintite” în relația cu pandemia de COVID-19.

(În fiecare grafic, în partea de sus este evoluția vaccinării, iar în partea de jos evoluția cazurilor raportate la un milion de locuitori)

Mai întâi, campionii vaccinării:

 

Apoi, România și vecinii:

 

În plus, în graficul de mai jos, putem vedea poziția României într-o analiză a drumului parcurs către normalitate, un drum pe care campion absolut este Israelul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *