Singuri și neputincioși

Bătrânețe chinuită. Zeci de vârstnici din Simeria sunt bolnavi și nu au niciun sprijin. Sunt oameni plătiți care să îi îngrijească pe bunicii nimănui și să socializeze cu ei.

Vârstnicii din orașul Simeria vor beneficia de îngrijire la domiciliu. Serviciile acordate beneficiarilor pe raza orașului Simeria, care necesită îngrijire şi asistență la domiciliu, se referă la un număr de aproximativ 30 de persoane reprezentând 678 ore de îngrijire. Autoritățile locale din Simeria au în vedere încheierea unui contract de prestări servicii pentru perioada aprilie-decembrie 2020.

”Ajutorul acordat pentru îndeplinirea activităților uzuale ale vieții zilnice privește două categorii de activități: activități de bază ale vieții zilnice, în principal: asigurarea igienei corporale, îmbrăcare și dezbrăcare, hrănire și hidratare, asigurarea igienei eliminărilor, transfer și mobilizare, deplasare în interior, comunicare. Activități instrumentale ale vieții zilnice, în principal: prepararea hranei, efectuarea de cumpărături, activități de menaj și spălătorie, facilitarea deplasării în exterior și însoțitor, activități de administrare și gestionare a bunurilor, acompaniere și socializare”, arată condițiile.

Serviciile de îngrijire personală se adresează persoanelor dependente, care ca urmare a pierderii autonomiei funcționale din cauze fizice, psihice sau mintale, necesită ajutor semnificativ pentru a realiza activitățile uzuale ale vieții de zi cu zi.

Colaborator

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.