Situația epidemiologică în județ: 17 aprilie 2020

În ultimele 24 ore, au mai fost confirmate 39 cazuri de COVID-19 în judeţul Hunedoara, astfel numărul total al persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns astăzi, 17 aprilie 2020, la 372. Tot până astăzi, 42 de hunedoreni confirmaţi pozitivi cu Covid-19 au decedat. Judeţul Hunedoara este a treia regiune din ţară ca număr de cazuri după municipiul Bucureşti şi judeţul Suceava.

Conform ultimei informări a Prefecturii Hunedoara, 409 de persoane se află în carantină, cu 15 mai multe faţă de ieri, iar 2097 sunt în izolare, cu 189 mai puţine faţă de ieri. De când a apărut coronavirus în judeţul Hunedoara, 264 de persoane au ieşit din carantină iar din izolare, 3707.

Până astăzi, 15 aprilie, 63 de hunedoreni au fost vindecaţi de coronavirus şi externaţi.

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne din judeţul Hunedoara au desfăşurat misiuni în contextul Stării de Urgenţă, al respectării pervederilor ordonanţelor militare şi al prevenirii răspândirii infecţiilor cu noul coronavirus, astfel:
– În perioada care a trecut de la precedenta raportare, 12 militari I.S.U Hunedoara cu 5 mijloace tehnice au fost implicaţi în 9 misiuni de transport, spre judeţele de reşedinţă la revenirea în ţară, a persoanelor care urmează să se izoleze la domiciliu şi în misiuni de deplasare la centrele de carantină şi transfer al persoanelor cu Covid 19. De asemenea, pompierii au realizat operaţiuni de decontaminare a personalului sau tehnicii din dotare. Toate activitățile desfășurate la nivelul județului pentru prevenirea răspândirii virusului sunt coordonate de către Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Hunedoara.

– Serviciul de Ambulanţă al judeţului Hunedoara a efectuat 28 de misiuni cu 7 mijloace tehnice, transportul la spital al persoanelor confirmate pozitiv cu noul coronavirus, deplasarea persoanelor la centre de carantină precum şi transportul testelor prelevate din judeţul Hunedoara la clinici de specialitate din Cluj şi Timişoara.

– În cadrul acțiunilor punctuale, realizate pe raza județului Hunedoara în data de 16.04.2020, structurile Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, au aplicat 176 amenzi în valoare totală de 250.000 lei.

– Echipele de jandarmi din judeţul Hunedoara au efectuat 66 de misiuni, cu 134 jandarmi şi au aplicat 17 sanctiuni valoare 37.400 lei pentru nerespectarea prevederilor ordonanţelor militare.

În acţiunile care au loc zilnic în judeţul Hunedoara sunt implicaţi şi lucrători ai Poliţiilor locale şi ai Ministerului Apărării Naţionale.

Paul Muntean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *