Situația epidemiologică în județ: 21 aprilie 2020

Nu au mai fost confirmate cazuri noi de coronavirus în judeţul Hunedoara, în ultimele 24 de ore, astfel, numărul acestora rămâne la 392. Tot până astăzi, 21 aprilie 2020, 41 de persoane domiciliate în judeţul Hunedoara şi confirmate pozitiv cu Covid-19, au decedat. Judeţul Hunedoara este a patra regiune din ţară ca număr de cazuri după municipiul Bucureşti şi judeţele Suceava şi Arad.

Conform ultimei informări a Prefecturii Hunedoara, 273 de persoane se află în carantină, cu 6 mai puţine faţă de ieri, iar 503 1763 sunt în izolare, cu 1260 mai puţine faţă de ieri. De când a apărut coronavirus în judeţul Hunedoara, 473 de persoane au ieşit din carantină iar din izolare, 5982.

Până astăzi, 21 aprilie, 69 de hunedoreni au fost vindecaţi de coronavirus şi externaţi.

Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne din judeţul Hunedoara au desfăşurat misiuni în contextul Stării de Urgenţă, al respectării pervederilor ordonanţelor militare şi al prevenirii răspândirii infecţiilor cu noul coronavirus, astfel:
– În ultimele 24 de ore, 7 militari I.S.U Hunedoara, cu 1 mijloc tehnic, au fost implicaţi în 4 misiuni de transport spre judeţele de reşedinţă la revenirea în ţară, a persoanelor care urmează să se izoleze la domiciliu şi în misiuni de deplasare la centrele de carantină şi transfer al persoanelor cu Covid 19. De asemenea, pompierii au realizat operaţiuni de decontaminare a personalului sau tehnicii din dotare. Toate activitățile desfășurate la nivelul județului pentru prevenirea răspândirii virusului sunt coordonate de către Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Hunedoara.

– Serviciul de Ambulanţă al judeţului Hunedoara a efectuat 31 de misiuni cu 11 mijloace tehnice, transportul la spital al persoanelor confirmate pozitiv cu noul coronavirus, deplasarea persoanelor la centre de carantină precum şi transportul testelor prelevate din judeţul Hunedoara la clinici de specialitate din Cluj şi Timişoara.

– În cadrul misiunilor realizate pe raza județului Hunedoara în data de 20.04.2020, structurile Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, au aplicat 57 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 118.000 lei.

– Echipele de jandarmi din judeţul Hunedoara au efectuat 74 de misiuni, cu 88 jandarmi şi au aplicat 11 sanctiuni valoare 12.600 lei pentru nerespectarea prevederilor ordonanţelor militare.

În acţiunile care au loc zilnic în judeţul Hunedoara sunt implicaţi şi lucrători ai Poliţiilor locale şi ai Ministerului Apărării Naţionale.

Paul Muntean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *