Situația epidemiologică în județul Hunedoara: 14 aprilie 2020

În ultimele 24 ore, au mai fost confirmate 17 cazuri de COVID-19 în judeţul Hunedoara, astfel numărul total al persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns astăzi, 14 aprilie 2020, la 320. Până la această oră, Grupul de Comunicare Strategică a confirmat 32 de decese asociate cu noul coronavirus pe raza judeţului. Judeţul Hunedoara rămâne a treia regiune din ţară ca număr de cazuri după judeţul Suceava şi municipiul Bucureşti.

Conform ultimei informări a Prefecturii Hunedoara, 370 de persoane se află în carantină, cu 4 mai puţine faţă de ieri, iar 2348 sunt în izolare, cu 66 mai puţine faţă de ieri. De când a apărut coronavirus în judeţul Hunedoara, 261 de persoane au ieşit din carantină iar din izolare, 3203.

Până astăzi, 14 aprilie, 53 de hunedoreni au fost vindecaţi de coronavirus şi externaţi.

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne din judeţul Hunedoara au desfăşurat misiuni în contextul Stării de Urgenţă, al respectării pervederilor ordonanţelor militare şi al prevenirii răspândirii infecţiilor cu noul coronavirus, astfel:
– În perioada care a trecut de la precedenta raportare, 29 militari I.S.U Hunedoara cu 12 mijloace tehnice au fost implicaţi în 16 misiuni de transport, spre judeţele de reşedinţă la revenirea în ţară, a persoanelor care urmează să se izoleze la domiciliu şi în misiuni de deplasare la centrele de carantină şi transfer al persoanelor cu Covid 19. De asemenea, pompierii au realizat operaţiuni de decontaminare a personalului sau tehnicii din dotare. Toate activitățile desfășurate la nivelul județului pentru prevenirea răspândirii virusului sunt coordonate de către Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Hunedoara.

– În 13 aprilie, personalul medical din cadrul Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Hunedoara a efectuat 19 misiuni, cu 10 mijloace tehnice, transportul persoanelor confirmate pozitiv la infecţia cu SARS-CoV-2 la spital, deplasarea persoanelor la centre de carantină şi transportarea testelor prelevate spre clinici de specialitate din Cluj şi Timişoara.

– echipele de jandarmi din judeţul Hunedoara au efectuat 71 de misiuni, cu 104 jandarmi şi au aplicat 12 sanctiuni valoare 11.000 lei pentru nerespectarea prevederilor ordonanţelor militare.
În cadrul acțiunilor punctuale, realizate pe raza județului Hunedoara în data de 13.04.2020, structurile Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, au aplicat 127 amenzi în valoare totală de 181.000 lei.

În acţiunile care au loc zilnic în judeţul Hunedoara sunt implicaţi şi lucrători ai Poliţiilor locale şi ai Ministerului Apărării Naţionale.

Paul Muntean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *