Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore

În data 04.04.2021, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 46.400 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 16.200 mijloace de transport (dintre care 6.700 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 23.400 persoane cu 8.300 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 23.000 persoane cu 7.900 mijloace de transport.

Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 15.500 de persoane şi 5.900 de mijloace de transport (800 automarfare), din care pe sensul de ieșire în ţară au fost aproximativ 7.700 de persoane cu 3.300 mijloace de transport.

În prezent traficul  se derulează cu operativitate fără a se înregistra timpi de aşteptare, sens în care, în continuare recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/ .

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în  zonele de competenţă – punctele de trecere şi  “frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

  • 31 fapte ilegale (18 infracţiuni şi 13 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
  • valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 5.200 lei.
  • au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituții, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în țară), care depășeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 77.000 lei;
  • nu s-a permis intrarea în ţară pentru un număr de 25 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea din țară pentru un număr de cetăţeni români din diferite motive legale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.