Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore

În data 11.04.2021, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 60.300 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 21.300 mijloace de transport (dintre care 8.700 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 29.900 persoane cu 10.000 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 30.400 persoane cu 11.300 mijloace de transport.

Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 23.700 de persoane şi 10.300 de mijloace de transport (2.500 automarfare), din care pe sensul de ieșire în ţară au fost aproximativ 12.800 de persoane cu 6.200 mijloace de transport.

Poliția de frontieră lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, în prezent traficul derulându-se cu operativitate fără a se înregistra timpi de aşteptare. În continuare recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/ .

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în  zonele de competenţă – punctele de trecere şi  “frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

  • 58 fapte ilegale (23 infracţiuni şi 35 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
  • au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituții, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în țară), care depășeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 132.500 lei;
  • valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 5.700 lei;
  • nu s-a permis intrarea în ţară pentru un număr de 26 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea din țară pentru un număr de 13 cetăţeni români din diferite motive legale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *