Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore

În data 26.10.2021, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 86.400 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 30.900 mijloace de transport (dintre care 13.700 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 41.300 persoane cu 14.300 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 45.100 persoane cu 16.600 mijloace de transport.

Cele mai tranzitate frontiere au fost:

  • Frontiera aeriană – aproximativ 800 de persoane
  • Frontiera cu Ungaria – aproximativ 600 de persoane şi 13.000 de mijloace de transport
  • Frontiera cu Moldova – aproximativ 100 de persoane şi 5.500 de mijloace de transport.

Poliția de frontieră lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, sens în care recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/ .

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în  zonele de competenţă – punctele de trecere şi  “frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

  • 33 fapte ilegale (17 infracţiuni şi 26 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
  • au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 59.600 lei;
  • valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 59.700 lei.
  • nu s-a permis intrarea în ţară a 19 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a cetăţeni români din diferite motive legale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.