Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore

În data 28.10.2021, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 96.900 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 32.900 mijloace de transport (dintre care 13.500 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 46.900 persoane cu 16.300 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 50.000 persoane cu 16.600 mijloace de transport.

Cele mai tranzitate frontiere au fost:

  • Frontiera cu Ungaria – aproximativ 500 de persoane şi 14.600 de mijloace de transport
  • Frontiera aeriană – aproximativ 400 de persoane
  • Frontiera cu Moldova – aproximativ 700 de persoane şi 5.700 de mijloace de transport.

Poliția de frontieră lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, sens în care recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/ .

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în  zonele de competenţă – punctele de trecere şi  “frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

  • 43 fapte ilegale (37 infracţiuni şi 6 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
  • au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 95.900 lei;
  • valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 2.900 lei.
  • nu s-a permis intrarea în ţară a 31 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 12 cetăţeni români din diferite motive legale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *