Situaţia la nivelul judeţului. Câte sancţiuni au aplicat autorităţile în ultimele două zile pentru nerespectarea ordonanţelor militare

În județul Hunedoara, astăzi 02.04.2020, sunt luate în evidenţă 173 persoane carantinate şi 3044 persoane aflate în izolare. Potrivit raportării Institutului Naţional de Sănătate Publică, în județ au fost confirmate pozitiv, de la începutul monitorizării, 100  de persoane.

În intervalul 01 aprilie – 02 aprilie, structurile teritoriale MAI din județul Hunedoara au desfășurat următoarele activități pentru asigurarea respectării normelor legale impuse în contextul stării de urgență:
Jandarmii hunedoreni au însoțit 18 convoaie organizate pentru tranzitarea prin judeţ spre zonele de carantinare / autoizolare şi au asigurat măsuri de pază și protecție la centrele de carantină. De asemenea, jandarmii au aplicat 27 de sancţiuni în valoare totală de 7900 lei şi au verificat 1184 persoane din 21 localităţi ale judeţului, pentru respectarea condiţiilor izolării.

Polițiștii din judeţul Hunedoara au efectuat misiuni de verificare la domiciliu a persoanelor aflate în autoizolare. De asemenea, echipajele de poliție au însoțit convoaiele organizate pentru tranzitarea județului spre zonele de carantinare / autoizolare. Au fost sancţionate 108 persoane, iar valoarea totală a amenzilor aplicate este de 67.600 lei.

Prefectul județului Hunedoara, Vasilică Potecă, face un apel către hunedoreni să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile ordonanțelor militare. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.

 

Paul Muntean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.