Situația școlilor din județ: 69 de unități de învățământ fac orele exclusiv online

Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara monitorizează dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, la nivelul județului Hunedoara, aceasta fiind influențată de evoluția situației epidemiologice din fiecare localitate.

Prin urmare, astăzi, 3 noiembrie, în conformitate cu datele transmise de Direcția de Sănătate Publică Hunedoara, se înregistrează următoarea situație:

– 71 de unități de învățământ în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară

– 106 unități de învățământ în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție

– 69 de unități de învățământ, în Scenariul 3 (S3), scenariu ce implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online. Dintre acestea, 56 de unități de învățământ figurează în acest scenariu ca urmare a ratei de incidență a cazurilor din localitatea în care funcționează, o unitate de învățământ funcționează în acest scenariu datorită infrastructurii, iar 12 unități de învățământ figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate. Acestea sunt:

1. Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Hunedoara;
2. Grădinița cu Program Normal Boș;
3. Liceul Tehnologic „G. Moisil” Deva;
4. Liceul Teoretic „Teglas Gabor” Deva;
5. Liceul Teoretic „Micea Eliade” Deva;
6. Școala Gimnazială Nr. 1 Lupeni;
7. Școala Gimnazială Nr. 2 Lupeni;
8. Școala Gimnazială Criscior;
9. Școala Gimnazială „C. Daicoviciu” Beriu;
10. Școala Postliceală Sanitară Hunedoara;
11. Școala Primară Boholt;
12. Școala Primară Criscior.

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

Reamintim că, potrivit ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Data de referință pentru aceste informații este 3 noiembrie, ora 12.00.

 

Sursă: Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *