Situația vaccinărilor în România

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat, luni, că aproape 12.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, din care peste 7.800 cu prima doză. Numărul persoanelor vaccinate cu schema completă a depăşit 5 milioane.

Potrivit CNCAV, 11.863 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, din care 7.836 cu prima doză.

În acelaşi interval, au fost raportate 8 reacţii adverse, toate la vaccinul Johnson & Johnson. Alte 54 de reacţii adverse sunt în curs de investigare.

„Din cauza faptului că descărcarea datelor din platforma RENV pentru ultimele 24 ore, respectiv pentru întreaga perioadă a campaniei de vaccinare, nu se poate realiza simultan şi instantaneu, apar diferenţe privind numărul de doze administrate în ultimele 24h. În intervalul de descărcare a datelor sunt înregistrate dozele administrate în această perioadă scurtă de timp”, a transmis CNCAV.

Numărul total al persoanelor vaccinate a ajuns la 5.133.302, din care 5.000.806 cu schema completă de imunizare.

„Prin introducerea în RENV a dozelor efectuate în afara României pentru persoanele care au o doză administrată în România (conform OUG 68/2021), numărul total al beneficiarilor vaccinaţi cu prima doză suferă modificări (scăderi), deoarece aceştia devin persoane vaccinate cu schema completă”, a precizat CNCAV.

 

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *