Situație de urgență, la Petroșani

Valea Jiului se află sub cod portocaliu de ploi, iar autoritățile locale sunt în alertă. Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani a convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență.

“Avem cod portocaliu de ploi până mâine la ora 24.00. S-au stabilit responsabilități directe pentru cei prezenți la ședință în cazul în care cantitățile de apă vor fi mai mari decât cele normale. Până acum nu am avut situații deosebite. Ca o concluzie, trebuie executate lucrări la sistemul de canalizare și preluare a apelor pluviale, banii pentru lucrări fiind aprobați deja de primărie, urmând ca ApaServ să înceapă în cel mai scurt timp lucrările. Un lucru bun este că lucrările hidrotehnice de pe raza municipiului Petroșani realizate de Apele Române la pârâul Staicului și Sălătruc și-au dovedit utilitatea”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Mai multe gospodării din municipiul Petroșani au fost inundate, sâmbătă, în urma ploilor torențiale. Pompierii militari au intervenit în municipiul Petroșani, pe străzile Aviatorilor, Dacia, Grivița Roșie, Nedeii, Transilvaniei și Cuza Vodă, pentru evacuarea apei din două subsoluri de bloc, 6 curți și un beci afectat. Totodată, strada Aviatorilor din Petroșani a fost inundată pe o distanță de aproximativ 900 de metri, din cauza refulării sistemului de canalizare.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *