Şofer român, rănit uşor în explozia din apropierea aeroportului din Bologna

Şoferul unui TIR oprit în coloana de autovehicule lovită de cisternă care a explodat luni în apropierea aeroportului din Bologna este cetăţean român rezident în Italia. El a reuşit să se salveze, părăsind rapid cabina autocamionului pe care îl conducea, astfel încât a suferit leziuni superficiale, potrivit informaţiilor transmise marţi de Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Ministerul Afacerilor Externe a transmis că, potrivit informaţiilor preliminare furnizate de către autorităţile italiene şi confirmate ulterior de către personalul consular, şoferul unui TIR staţionat în coloana de autovehicule lovită de autocisternă este cetăţean român rezident în Italia. Acesta a reuşit să se salveze, părăsind rapid cabina autocamionului pe care îl conducea, astfel încât a suferit leziuni superficiale, iar după primirea îngrijirilor medicale necesare a fost externat din spitalul unde fusese transportat, rămânând în contact cu reprezentanţii oficiului consular.

„Până la momentul actual, autorităţile italiene nu au notificat consulatului alte cazuri de cetăţeni români afectaţi de explozia provocată în urma accidentului, iar la nivelul oficiului consular nu s-au înregistrat solicitări de asistenţă consulară”, precizează MAE.

Potrivit ministerului, Consulatul General al României la Bologna a întreprins demersuri, în regim de urgenţă, pentru a verifica dacă printre victime se înregistrează şi cetăţeni români, iar imediat după semnalarea accidentului o echipă a oficiului consular s-a deplasat la faţa locului.

Cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Consulatul General al României la Bologna: +39 051 5872120; +39 051 5872209, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al oficiului consular: +39 349 1178220.

Două persoane au murit, iar alţi peste 80 de oameni au fost răniţi, luni, pe o şosea din apropierea aeroportului din Bologna, după ce o camionetă care transporta alte maşini s-a ciocnit cu o autocisternă ce transporta gaz petrolier lichefiat, declanşând astfel o explozie şi un incendiu de proporţii. Accidentul a cauzat prăbuşirea parţială a unei secţiuni suspendate a autostrăzii, iar mai multe maşini care se aflau sub această porţiune au luat foc şi apoi explodat.

 

 

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.