Şoferii de camioane aşteaptă în coloană peste opt ore să iasă din ţară prin vama Nădlac II

Sute de camioane aşteaptă să fie verificate pentru a ieşi din ţară, luni, prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II, unde coloana formată este de aproximativ 15 kilometri pe autostrada pan-europeană. Şoferii sunt verificaţi după aproximativ opt ore, iar cauza aglomeraţiei este interdicţia aplicată în weekend de Ungaria pentru circulaţia camioanelor. Timpi mari de aşteptare se înregistrează în principalele puncte de trecere a graniţei de vest.

Câteva sute de camioane aşteptau în coloană, luni la prânz, pentru a trece prin PTF Nădlac II în Ungaria, unde şoferii spun că sunt verificaţi după opt ore, în timp ce alţii au aşteptat zece ore până au ajuns la control.

Coloana formată pe autostrada pan-europeană înainte de ieşirea din ţară este de aproximativ 15 kilometri.

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad au declarat pentru News.ro că aglomeraţia a fost cauzată de interdicţia care este impusă la sfârşit de săptămână de ţara vecină, respectiv camioanele nu pot circula de sâmbătă ora 23,00 până duminică ora 23,00 (ora României). Astfel, şoferii s-au oprit la graniţă sau în parcări din judeţul Arad, iar duminică seară s-au îndreptat în număr mare spre ieşirea din ţară.

Pe parcusul nopţii de duminică spre luni, în doar zece ore, 730 de camioane trecuseră frontiera prin PTF Nădlac II.

Conform aplicaţiei online a Poliţiei de Frontieră care monitorizează traficul de la graniţă, la Nădlac II s-ar aştepta 250 de minute, dar şoferii contrazic autorităţile.

”Eu sunt deja de aproape nouă ore şi mai am vreo zece camioane în faţă. Sunt condiţii inumane de aşteptat, nici toalete nu avem, ne facem nevoile pe câmp”, a spus un şofer din Galaţi care merge în Franţa.

Aglomeraţie se înregistrează la toate punctele de frontieră mari cu Ungaria, unde există benzi dedicate traficului greu. Autorităţile susţin că la PTF Petea (Satu Mare) se aşteaptă trei ore, iar la Borş (Bihor) se aşteaptă 160 de minute.

Camioanele cu o capacitate mai mare de 7,5 tone nu pot intra pe teritoriul Ungariei în weekend şi în zilele de sărbătoare care sunt libere.

viewscnt

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.