Soluție neașteptată în procesul dintre Garda de Mediu și CEH

O soluție neașteptată a fost emisă de judecători în cazul procesului dintre Garda de Mediu și Complexul Energetic Hunedoara – Termocentrala Mintia. Dosarul a fost suspendat de judecător, care a invocat un articol din codul de procedură civilă.

În atare condiții, termocentrala Mintia continuă să funcționeze până la o soluție definitivă și irevocabilă a instanței.

Situația termocentralei Mintia este critică. Lipsa investițiilor de mediu și-a pus amprenta asupra entității. Tocmai din cauza neconformării la cerințele de mediu, activitatea termocentralei a fost suspendată de Garda de Mediu încă din anul 2015.

O decizie în acest dosar deja există, atunci când instanța de fond a menținut procesul verbal prin care a fost suspendată activitatea termocentralei. Dosarul în care se judecă apelul se află pe rolul Tribunalului Hunedoara din luna aprilie a anului 2017.

Garda de Mediu a dispus sistarea activității termocentralei Mintia, în anul 2015. Sancțiunea a venit ca urmare a faptului că la Mintia nu sunt îndeplinite condițiile de mediu cerute de UE.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *