Spania câștigă finala Ligii Națiunilor, după loviturile de departajare, învingând Croația cu scorul de 5-4

Echipa naţională a Spaniei a învins duminică, la lovituri de departajare, scor 5-4 (0-0, 0-0), echipa naţională a Croaţiei, în finala Ligii Naţiunilor, câştigând trofeul.

La Rotterdam, pe stadionul De Kuip, prima repriză din finala Ligii Naţiunilor, dintre Spania şi Croaţia, a fost una fără goluri. Echipa antrenată de Luis de la Fuente a avut posesia mai bună, dar o singură ocazie clară la poarta lui Livakovic – şutul lui Gavi, din minutul 12. Croaţia a stat bine în defensivă şi nu a insistat în atac, doar Perisic dându-i ceva emoţii portarului Unai Simon. Nici repriza secundă nu a excelat în faze periculoase de poartă, cu excepţia ratării lui Ansu Fati, din minutul 84. Atunci Ansu Fati a primit în careu, de la Merino, a şutat, dar Perisic a scos din faţa porţii. Primele 90 de minute s-au încheiat fără gol marcat şi s-a intrat în cele două reprize de prelungiri. Dani Olmo a trimis peste poartă în minutul 103 şi cum tabela nu s-a schimbat, după 120 de minute s-a trecut la lovituri de departajare. Aici Unai Simon a respins şuturile lui Lovro Majer şi Bruno Petkovic, iar Dani Carvajal a transformat lovitura decisivă aducând titlul Spaniei, care câştigă astfel Liga Naţiunilor.

La lovituri de departajare Joselu, Rodri, Mikel Merino, Marco Asensio şi Dani Carvajal au marcat pentru Spania; Nikola Vlasic, Marcelo Brozovic, Luka Modric şi Ivan Perisic au înscris pentru Croaţia. Au ratat: Lovro Majer şi Bruno Petkovic – pentru Croaţia şi Aymeric Laporte pentru Spania.

 

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *