Spectacol de excepție susținut de elevii Liceului de Arte ,,Sigismund Toduță” Deva

Primăria Municipiului Deva și Centrul Cultural “Drăgan Muntean” Deva organizează în zilele de 12 și 13 iunie 2021, un spectacol artistic de excepție.

În cele două zile, începând cu ora 17:00, în Parcul de la poalele Cetății Deva vor avea loc momente artistice susținute de elevi și formații ale Liceului de Arte “Sigismund Toduță” Deva.

Din program fac parte:

– Corul de copii ARLECHINO (clasele I-IV), profesori coordonatori Mariana Onțanu-Crăciun și Alina Perț-Alexandrescu. Corul este multiplu laureat la evenimente de gen (locul I) și a fost distins cu trofee la concursuri și festivaluri.

– Corul LIRA (claseleV-VIII), profesor coordonator Călin Sân. Corul este laureat al olimpiadelor zonale corale și partener în evenimente culturale importante care au avut loc în Deva și Hunedoara.

– Ansamblul folcloric ROMÂNAȘUL, profesor coordonator Ovidiu Ioan Demea. Ansamblul alcătuit din profesori și elevi ai Liceului de Arte ,,Sigismund Toduță” este o prezență constantă pe scenele devene și o rampă de lansare pentru viitorii soliști vocali și instrumentiști de muzică populară.

– Formația PLAY IT BAND, profesor coordonator Călin Sân. Este una dintre trupele cunoscute publicului local prin numeroasele evenimente artistice la care a participat. Formația va acompania elevi de la secția de muzică ușoară a liceului, pregătiți de profesorii Maria Copăcian, Andreea Văidean, Roxana Drăgoiu și Călin Sân.

În cadrul programului artistic derulat în cele două zile, vor susține momente solistice numeroși elevi din clasele I-XII de la secția instrumentală a liceului (pian, violoncel, chitară clasică, flaut, clarinet, saxofon, trompetă) pregățiți de profesorii: Delia Brylynskey, Simona Poenar, Alina Perț-Alexandrescu, Cristina Popa-Morait, Cezarina Lazăr, Francisc Micola, Andreea Lupu, Violeta Mihaela Iancu, Naomi Cicu, Lorant Bravyak, Csaba Varga, Camelia Iakab, Dorina Stăncioi, Ovidiu Ioan Demea, Marius Savu, Cristian Neag, Tiberiu Kajtar, Lucian Mârza și elevi de liceu de la secția de canto clasic, alături de profesoara Maria Copăcian și prof. corepetitor Delia Ștefoni. Mulți dintre acești elevi sunt laureați ai concursurilor, festivalurilor și olimpiadelor de profil.

În cele două zile publicul va avea ocazia să se bucure și de lucrări ale elevilor de la secția de Arte Vizuale precum și lucrări de atestat ale absolvenților de clasa a XII-a care vor fi expuse pe aleile Parcului Cetate Deva.

Evenimentul se va desfășura cu respectarea tuturor măsurilor instituite la nivel național pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului COVID-19.

 

Intrarea la concerte este liberă!

 

Vă așteptăm alături de noi!

 

Centrul Cultural ,,Drăgan Muntean” Deva

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *